We have made a huge amount of changes in how we brew lagers down through the years and have played around with various experimental batches of Pils (more of them to come) and we are proud to bring you RIBA. A true northern German Style Pilsner. Brewing great Pils is about paying attention to all of the small details and being meticulous in process. To that extent we start with 100% reverse osmosis water to allow a water profile perfect for brewing this style. Adding in only the necessary minerals allows us to achieve the crisp and soft palate that a beer like this should have. Then we use 100% Pilsner malt from Bamberg to give gentle bready notes. Hop selection sees a trifecta of absolutely stellar German hops. Two classic noble hops; Hallertau Mittelfruh and Tettnang provide beautiful herbal, floral and slight lemon zest notes which are perfectly complimented by a more modern German variety; Saphir. A delightful hop that marries some classic noble like characteristics with zingy tangerine notes. While not dry hopped, we pack the whirlpool full of these hops so this beer is not short on hop character. The beer is cast away to fermentation where it meets our house bavarian lager yeast. We ferment this as low as possible for a long slow fermentation that yields an extremely clean and crisp pils once the extended lagering process is complete. Towards the end of fermentation the beer gets spunded to achieve an elegant carbonation.
Data sheet
Au fil des ans, nous avons apporté d'énormes changements à la façon dont nous brassons les lagers et nous avons joué avec divers lots expérimentaux de Pils (d'autres sont à venir) et nous sommes fiers de vous présenter RIBA. Une véritable Pilsner de style allemand du nord. Pour brasser une bonne Pils, il faut prêter attention à tous les petits détails et être méticuleux dans le processus. Dans cette optique, nous commençons par utiliser une eau 100 % osmosée inverse afin d'obtenir un profil d'eau parfait pour le brassage de ce style. L'ajout des seuls minéraux nécessaires nous permet d'obtenir le goût vif et doux qu'une bière comme celle-ci doit avoir. Ensuite, nous utilisons du malt Pilsner à 100 % de Bamberg pour donner des notes douces de pain. La sélection du houblon comprend un tie