Livraison gratuite dès 100.-
The largest choice of beer in Switzerland
+41 21 211 89 22
Language:
English
Français
English
Français
English
Sign in
Search
Login / register
Sign in
Currencies
CHF CHF
CHF CHF
Languages
Français
English
Français
English
0
Beverages
Beers
In stock
News
On sale
Non-alcoholic beer
Gluten-free
Packs
The Cellars
Subscriptions
Cider
Hydromel
Spirits
Lemonade
Gift ideas
Gift boxes
Gift vouchers
Brewing Class
Subscriptions
Beer taps
Rental
Buy
Fixed installation
Bar menu
Blog
English (English)
Français (French)
English (English)
Allemand
Swiss Franc
Swiss Franc (CHF)
Cart (0)
Your account
Home
/
Beverages
/
Beers
/
Bosteels - Tripel Karmeliet - 8.4% - 33cl - Bte
Bosteels - Tripel Karmeliet - 8.4% - 33cl - Bte
2025-12-04 17:56:20
https://lamise.ch/en/beers/117-bosteels-tripel-karmeliet-84-33cl-bte-54050082.html
CHF3.50
Tax included
26
in stock
Livré après demain!
Quantity
Add to cart
Tripel Karmeliet is still brewed to an authentic beer recipe from 1679 originating in the former Carmelite monastery in Dendermonde. Written over 300 years ago, this recipe describes the use of three kinds of grain: wheat, oats and barley. The name Tripel karmeliet thus refers both to its origin and its in-bottle refermentation. From many trial brews of multigrain tripels carried out at our brewery in the 90s, it appears that the particular historic combination of the 3 kinds of grain still remains the ideal blend.
Data sheet
Format
33cl
Type of product
Bière
Container
Bottle
alcohol level
8.4%
country
Belgique
Styles
Belgian Tripel
Sous-styles
Belgian Tripel
untappd
4.0
IBU
16.0
Ingredients
Eau MALT houblon levure peut contenir des FRUITS A COQUE des fruits et du LACTOSE
Date
Contactez nous par téléphone ou mail
La Triple Karmeliet est une bière de haute fermentation. Elle a une couleur blonde dorée et une mousse crémeuse. Il s'agit d'une bière aux saveurs diverses et complexes. Elle a un goût doux et de belles saveurs épicées, fruitées comme le citron, l'orange ou encore la vanille et le froment. Lancée sur le marché en 1996, cette bière suit le concept des pains multi-céréales fabriqués au début du siècle. En effet, la Triple Karmeliet est composée à partir de trois céréales: l'orge, le froment et l'avoine. En guise d'anecdote, il faut savoir qu'au moment de l'invention de cette bière, le hasard voulut qu'on retrouvât dans des archives locales une recette de bière préparée par des Carmélites de Dendermonde au XVIIème siècle. A l'époque, elles fabriquaient une bière aux propriétés quasi identique