Livraison gratuite dès 100.-
The largest choice of beer in Switzerland
+41 21 211 89 22
Language:
English
Français
English
Français
English
Sign in
Search
Login / register
Sign in
Currencies
CHF CHF
CHF CHF
Languages
Français
English
Français
English
0
Beverages
Beers
In stock
News
On sale
Non-alcoholic beer
Gluten-free
Packs
The Cellars
Subscriptions
Cider
Hydromel
Spirits
Lemonade
Gift ideas
Gift boxes
Gift vouchers
Brewing Class
Dégustation guidée
Subscriptions
Beer taps
Rental
Buy
Fixed installation
Bar menu
Blog
English (English)
Français (French)
English (English)
Allemand
Swiss Franc
Swiss Franc (CHF)
Cart (0)
Your account
Home
/
Beverages
/
Beers
/
Northern Monk - Patrons Project 4.06 Cereal Milk IPA - 7.2% - 44cl - Can
Northern Monk - Patrons Project 4.06 Cereal Milk IPA - 7.2% - 44cl - Can
Rupture de stock
Quantity
Add to cart
Starting with an IPA base grist loaded with flaked oats and the soft, grainy flavour of spelt, we added lactose milk sugar and vanilla to deliver on the milky goodness we were seeking to recreate. For hops, we wanted to keep things balanced but fruity. We elected to lead with Mosaic and Cascade for notes of light citrus, ripe peach and berry and backed them up with ever-popular Citra and the lesser seen Zythos, another US variety which delivers distinct notes of pineapple juice. We also added cinnamon at two stages, firstly in the whirlpool and secondly at the end of fermentation, enough to complement but not overpower the fruity dry hop.
Data sheet
Format
44cl
Type of product
Bière
Container
can
alcohol level
7.2%
country
Angleterre
Styles
IPA
Sous-styles
IPA - Milkshake
untappd
4.0
IBU
15.0
Ingredients
Eau MALT houblon levure peut contenir des FRUITS A COQUE des fruits et du LACTOSE
À partir d'une IPA chargé de flocons d'avoine et de la saveur douce et granuleuse de l'épeautre, nous avons ajouté du lactose, du sucre de lait et de la vanille pour obtenir les bienfaits laiteux que nous voulions recréer. Pour le houblon, nous voulions garder un équilibre mais garder le fruité. Nous avons choisi du Mosaic et du Cascade pour les notes d'agrumes légers, de pêche mûre et de baies, et nous les avons soutenus avec Citra, toujours populaire, et le Zythos, une autre variété américaine moins connue qui offre des notes distinctes de jus d'ananas. Nous avons également ajouté de la cannelle en deux étapes, d'abord dans le whirlpool et ensuite à la fin de la fermentation, assez pour compléter mais sans dominer le houblon sec et fruité. Traduit avec www.DeepL.com/Translator